Berichtje van het kernteam

Jullie hebben lang niets meer gehoord van het kernteam. Het was even wennen aan het nieuwe ritme in deze coronatijd! We mogen nog niet in grote groepen bij elkaar komen, dus alles is even stil. En iedereen is druk met het vinden van een nieuw ritme.

Stilte is niet verkeerd. Je gaat weer nadenken over wat belangrijk is in je leven. Ik heb zelf ook wat gedachten opgeschreven in een column voor de krant: wat is onze hoop in tijden van corona? Hopen we dat het allemaal snel voorbij is, zodat we weer verder kunnen leven? Of kijken we uit naar iets nieuws? Lees hier verder.

Voor ons als buurtkerk is dit ook een belangrijke tijd. We kunnen nu de tijd nemen om stil te staan bij de vraag: wat is kerk eigenlijk? Is de kerk de viering op zondag? Bestaat de kerk uit allerlei sociale activiteiten doen? Nee, de kerk is de familie van mensen die Jezus volgen. Dat bestaat al als je met 2 of 3 personen bent, zegt Jezus. Dus ook in coronatijd kunnen we kerk zijn, door te bellen, te wandelen, in het park te zitten, en voor mensen te zorgen die alleen zijn. Door samen plezier te hebben in een speeltuin. Of door samen te huilen om de ellende die we zien bij mensen. De afgelopen maand hebben velen van ons dat gedaan. En dat is dus kerk….. zo simpel is het dus soms. Kerk kun je niet doen, kerk kun je alleen maar zijn.

Misschien vind je dat mager. Misschien missen je kinderen wel bijbelonderwijs. Sommigen van ons genieten ervan om uit te rusten van sociale verplichtingen. Maar misschien sta je wel droog, of ben je alleen. Of vind je het moeilijk om aan God te denken, in je eentje. Het duurt nog wel even voordat het buurthuis weer open gaat voor ons. Daarom wil ik eindigen met een vraag: zijn er mensen die worden vergeten, die extra aandacht nodig hebben? Heb je behoefte aan iets? Een gebed, een lied, een bijbelstudie, een online preek of een gebedsmaatje? Mail gerust naar frank@frankmulder.info!

Vergeet niet dat we elke zondag van 16.00 tot 17.00 een korte buitenviering hebben op het plein bij Overhoop, op 1,5 meter afstand. Als het regent nemen we onze paraplu mee en maken we er een gebedswandeling van. Altijd welkom! Kinderen kunnen in de tussentijd in de speeltuin spelen.

Wil je graag met iemand bidden of praten? Shima heeft elke woensdagmiddag vrijgemaakt voor een gebed of een goed gesprek, je kunt haar bellen of appen als je wilt! En ook de anderen van het kernteam mag je altijd benaderen.

Heel veel zegen, namens het kernteam.

P.S.: tot slot nog een mooi filmpje over de natuur die juicht voor God… en die wacht op het moment dat God de hele schepping gaat bevrijden: